nieuws

Na Nederland nu ook in Duitsland Nutri-Score op producten HAK

Ingrediënt & Product

Groente-en peulvruchtenfabrikant HAK start met het leveren van producten voorzien van het Nutri-score logo in Duitse supermarkten. De fabrikant loopt hiermee voor de troepen uit.

Na Nederland nu ook in Duitsland Nutri-Score op producten HAK

Net als in Nederland, heeft de Duitse overheid nog geen definitieve beslissing genomen over een nieuw voedselkeuzelogo. Vooral buitenlandse bedrijven willen niet wachten op de overheid. In Duitsland ging het Franse Danone HAK al voor met de Nutri-Score.

Vinkje

In 2017 werd het ‘groene vinkje’ afgeschaft. Een nieuw voedselkeuzelogo moet deze gaan vervangen. Steeds vaker wordt de Nutri-score aangedragen als vervanger.

HAK

Timo Hoogeboom, ceo van HAK, zegt: “Los van duidelijkheid voor de consument, is dit nog een reden waarom harmonisatie binnen de EU nodig is. Wat ons betreft is er voor de Duitse en Nederlandse overheid echt geen enkele reden meer om met hun keuze nog langer te wachten. Het wordt chaos in Europa als elke lidstaat meent het doorvlochten voorwerk van andere landen en onderzoekers in twijfel te trekken De maatschappelijke urgentie is hoog. Nederland en Duitsland moeten snel voor Nutri-Score kiezen omdat het zijn effect op het koopgedrag van consumenten, namelijk het kopen van gezondere producten en met name meer groenten, in andere EU-landen heeft bewezen.”

Eerder schreef VMT al over:

Reageer op dit artikel