nieuws

Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Ingrediënt & Product

Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Start-up Meet Jack en vleesproducent Bolscher werken per september samen aan de productie en verkoop van vegan jackfruitproducten.

Jackfruit is een vrucht die snel groeit, weinig water verbruikt en pesticiden afstoot. Het vruchtvlees van jackfruit is eetbaar en heeft een stevige bite.

Meet Jack

Meet Jack ontwikkelde de afgelopen twee jaar verschillende producten op basis van de onrijpe jackfruit zoals bitterballen, kroketten, burgers en gyros.

Samenwerking

Marjolein Pleune, mede-oprichter van Meet Jack, vertelt over de samenwerking met Bolscher: “Als sociale onderneming zijn wij altijd op zoek naar wegen om de grootste impact te kunnen maken. Met deze strategische partner hebben we de kans om onze producten in het oosten van het land op de kaart te zetten.”

Hybride

Enige tijd geleden is Bolscher gestart met de productie van hybride ‘Meat Your Veggies’ burgers. Deze burger bestaat voor de helft uit vlees en voor de helft uit groenten.

100% vegan

Door de samenwerking met Meet Jack neemt Bolscher nu ook vegan producten op in haar assortiment. “Meet Jack biedt hele smaakvolle en bijzondere alternatieven voor vlees. Wij werken graag samen met hen aan een duurzame toekomst,” vertelt Roy Bolscher, die samen met Chiel Bolscher de directie voert.

Lees ook: Fairtrade Original lanceert jackfruit in blik

Reageer op dit artikel