nieuws

Bensdorp introduceert alkalivrije cacaopoeder

Ingrediënt & Product

Bensdorp, het premium cacaomerk van Barry Callebaut, introduceert Natural Dark, een natuurlijke donkere cacaopoeder.

Bensdorp introduceert alkalivrije cacaopoeder

Dat maakt Barry Callebaut afgelopen vrijdag bekend. Het bedrijf zegt geen E-nummers te gebruiken voor het poeder. Volgens Barry Callebaut bestaat het smaakpalet uit een mix van geroosterde cacao, kruiden en een vleugje gedroogd fruit, wat zorgt voor warme accenten die goed samengaan met geroosterde aroma’s, zoals koffie of pecannoten.

Alkalivrij

Voor het produceren van het poeder wordt gebruik gemaakt van een alkalivrij proces. Voorheen werd alkali gebruikt om de kleur van het poeder donkerder te maken en de smaak te optimaliseren. Tevens gebruikt Bensdorp geen (chemische) toevoegingen waardoor zij de consument een clean label kunnen bieden.

Cacao-creaties

Steven Retzlaff, President Global Cocoa van de Barry Callebaut Group: “Onze grootste uitdaging was het creëren van een cacaopoeder met niet alleen een natuurlijke donkerbruine kleur , maar dat tevens een rijke chocoladesmaak heeft. Aangezien het een 100% natuurlijke propositie is, denken wij dat dit poeder de komende jaren de nieuwe norm zal worden.”

Volgens Barry Callebaut levert het bedrijf een poeder die voor meer toepassingen gebruikt kan worden dan het standaard natuurlijke cacaopoeder.

Consumententest

Barry Callebaut heeft haar product getest in een consumententest. Consumenten uit verschillende landen zoals China, Frankrijk, Columbia en Nederland zijn door het bedrijf uitgenodigd en hebben de poeders getest in verschillende toepassingsvormen. Zien hoe dat in zijn werk ging kan hieronder.

Reageer op dit artikel