nieuws

Diviande en Zandbergen introduceren hybride productlijn

Ingrediënt & Product

Jan Zandbergen en Diviande breiden hun assortiment uit met een nieuwe hybride productlijn: FiftyFifty. Deze producten bestaan voor vijftig procent uit vlees en voor vijftig procent uit groente.

Diviande en Zandbergen introduceren hybride productlijn

Zandbergen omschrijft het productassortiment als passend voor de consument die op zoek is naar balans tussen genieten, gezondheid en duurzaamheid. Sinds 2015 werken Jan Zandbergen en Diviande samen.

Groentesoorten

FiftyFifty kan volgens Zandbergen de kloof tussen vlees en vegetarische producten verkleinen. Doordat het product minder vlees bevat draagt het bij aan een beter milieu. Daarnaast biedt FiftyFifty een alternatief voor de flexitariër.

Volgens de vleesproducent heeft het nieuwe assortiment als bijkomend voordeel dat deze geschikt is voor kinderen die moeite hebben met het eten van groente. Kinderen krijgen met de producten vijftig procent meer groente binnen dan wanneer zij standaard vlees eten.

Voor het totale assortiment van FiftyFifty worden meer dan vijftien groentesoorten gebruikt. Het assortiment bestaat onder andere uit Bretonse Schnitzel, Champignon Schnitzel, Burgers en een Boon-stam.

Plasticreductie

De verpakking laat zien dat FiftyFifty voor de helft uit vlees en voor de helft uit groente bestaat. Deze laat een afbeelding zien van het product met de belangrijkste groentes die erin verwerkt zijn.

Door het ontwikkelen van een nieuwe verpakking reduceert de vleesproducent het plasticverbruik met tachtig procent. Dit doet zij door de plastic basis te vervangen door een kartonnen basis. Daarbij garandeert het gebruik van een inleg en een topfolie de voedselveiligheid. “De consument kan het karton en het plastic makkelijk van elkaar scheiden en recyclen,” aldus Laurens Zandbergen, manager marketing bij Jan Zandbergen.

Fabrieksaanpassingen

De vleesproducenten mengen groente en vlees in gelijke mate om het FiftyFifty-assortiment te produceren. “Bij de bouw van de nieuwe fabriek van Diviande is rekening gehouden met deze uitbreiding. Hierdoor zijn er achteraf geen aanpassingen nodig geweest,” vertelt Zanbergen over benodigde aanpassingen in de vleesfabriek.

Reageer op dit artikel