nieuws

Cargill switcht van mais naar tarweverwerking op locatie in Duitsland

Ingrediënt & Product

Cargill switcht van mais naar tarweverwerking op locatie in Duitsland

Cargill investeert $200 miljoen in de productielocatie in Krefeld (Duitsland) om over te gaan van mais- naar tarweverwerking.

Cargill doet deze investering om beter in te spelen op de toenemende vraag naar eiwitrijke producten door een groeiende wereldbevolking. Ook de stijgende vraag naar industrieel zetmeel in de verpakkingsindustrie zorgt voor meer vraag naar plantaardige eiwitten en speciaal zetmeel.

Tarweverwerking

Op dit moment maakt de productielocatie in Krefeld verschillende soorten maiszetmeel en zoetstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. Door de productielocatie om te bouwen van maisverwerking naar tarweverwerking kan Cargill tarwe-eiwitten en speciale soorten zetmeel aan het assortiment toevoegen.

Efficiënt en duurzaam transport

Cargill wil met de investering de lokale economie en de Europese landbouwgemeenschap ondersteunen. “Onze productielocatie is strategisch gepositioneerd dichtbij de Rijn en het spoorwegnet. Daardoor kunnen wij onze Europese en wereldwijde klanten beleveren via het water en via land op een efficiënte en duurzame manier,” zegt Menno Timmermans, de locatiemanager van Cargill Starches & Sweeteners Europe in Krefeld.

Reageer op dit artikel