nieuws

Brandt & Levie introduceren een deels plantaardige knakworst

Ingrediënt & Product

Brandt & Levie introduceren een deels plantaardige knakworst

Brandt & Levie worstmakers introduceren een knakworst die voor een derde bestaat uit biet en kikkererwt. De overige twee derde bestaat uit goed gehouden varken. Met deze culinaire worst spelen Brandt & Levie in op de groeiende vraag naar (deels) plantaardige producten.

Brandt en Levie zijn altijd aan het experimenteren met nieuwe smaken en producten, zo schrijft Vleesmagazine. Met de toenemende vraag naar vegetarische producten in het achterhoofd doken zij de testkeuken in. Een geheel vegetarisch product brengt de nodige uitdagingen mee. Tijdens de zoektocht naar een smakelijke vegetarische worst ontwikkelden zij een ‘hybride’ knakworst: gedeeltelijk plantaardig, gedeeltelijk varken.

Biet en kikkererwt

De knakworst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt en twee derde uit goed gehouden varken. De knakworst wordt net als de klassieke variant gerookt op appel- en eikenhout om zo de perfecte knak te verkrijgen. Een culinair product, zeer geschikt voor iedereen die minder vlees wil nuttigen.

Brandt & Levie zijn trots op het resultaat en de smaak van deze knakworst met biet en kikkererwt. De worst is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels en online te bestellen.

Reageer op dit artikel