nieuws

Nieuwe wijnwaters verwaarden wijnproductieresiduen

Ingrediënt & Product

O.Vine brengt een tweetal nieuwe wijnwaters op de markt. Naast de (koolzuurhoudende) witte- en rodewijnwaters, heeft het bedrijf ook de smaken Cabernet Sauvignon en Chardonnay geïntroduceerd. De alcoholvrije dranken zijn online verkrijgbaar.

Nieuwe wijnwaters verwaarden wijnproductieresiduen

O.Vine Wine Essence Water is een lijn van natuurlijke, niet-alcoholische dranken die de geest van wijn tot uitdrukking brengt en die nieuwe normen stelt voor zowel duurzame inkoop als innovatie.  De producten zijn vrij van conserveermiddelen en synthetische kleuren. De kleur en smaak zijn afkomstig van wijndruifresidu.

Upcycled wijndruifresidu

De kleuren en smaken van de dranken zijn afkomstig van de huiden en zaden van de rode of witte wijndruiven. Deze Cabernet Sauvignon- of Chardonnay-druiven geven smaak aan de producten zonder bedwelmende effecten die alcohol met zich meebrengt.

In de  afvalproducten van het wijnproductieproces zitten fenolische antioxidanten. De wijnwatersvormen het resultaat van deze reststroomverwaarding.

Bill Sipper, Managing Partner bij Cascadia Managing Brands, zegt: “Het sluit aan bij wat millennials zoeken – producten die biologisch zijn en gemaakt door bedrijven die het milieu respecteren. Millennials drinken ook minder alcohol.”

Wijndruiven

De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden gelegen op de heuvels van Galilea in Israël. Dit is één van de oudste wijndruivenregio’s op aarde.

“De omgeving waarin de druiven worden verbouwd,” aldus Anat Levi, directeur van Wine Water, is een factor “die de smaak, kleur, het lichaam en het aroma van wijnen bepaalt. Chardonnay-druiven geteeld op verschillende locaties zullen onderscheidende kenmerken erven die erg van elkaar verschillen.”

“Het nieuwe drankduo is afkomstig van individuele druivensoorten”, vult Levi aan. “De Cabernet heeft een donker, roodfruitig karakter met een vleugje chocolade en een zachte, scherpe twist. De Chardonnay geeft meer tonen van limoen en appel, met tonen van karamel.”

Het druifresidu dat O.Vine gebruikt om de rode drank te maken is afkomstig van na de fermentatiestap in het wijnproces. “Dit resulteerd in de diepe kleur, aroma en smaken die worden geassocieerd met wijn,” zegt O.Vine-directeur Anat Levi.

“We ontdekten dat het witte product meer antioxidanten bevat dan witte wijn”, zegt Levi. Dit linkt zij aan het witte wijndruifresidu, dat O.Vine voor het wijnfermentatieproces voor het witte wijnwater gebruikt.

Reageer op dit artikel