nieuws

Start-up introduceert nieuwe lijn paddenstoelen als snacks

Ingrediënt & Product

Start-up The Mushroom Benefit Ltd. brengt de lijn ‘Umamis Crunchy Snacks’ op de markt. Het bedrijf probeert zo een relatief gezond product aan de gemaksvoedselmarkt toe te voegen. De organisatie is op zoek naar partners om het product in Europa te distribueren.

Start-up introduceert nieuwe lijn paddenstoelen als snacks

De snacks bestaan uit geëxtrudeerde oesterzwammen en maïs om zo een knapperige en gepofte structuur mogelijk te maken. De producten bevatten geen cholesterol, suiker of kunstmatige smaak- of kleurstoffen.

De snacks van The Mushroom Benefit komen in een verscheidenheid aan smaken (naturel, barbecue, zout en azijn, en zout en peter, red.) waar kinderen van kunnen genieten, terwijl ze ook verfijnd en bevredigend zijn voor volwassenen. Ons uiteindelijke doel is om onze paddenstoelenschatten te normaliseren in het dagelijks leven”, zegt mede-oprichter Oren Kessler van The Mushroom Benefit

Paddenstoelen

Het equivalent van één portie is veertig gram verse paddenstoelen. “De basis van paddenstoelen maakt het mogelijk voor ons om een snack te ontwerpen die volledig natuurlijk is,” zegt Mira Weigensberg, directeur en mede-oprichter van de organisatie.

Oesterzwammen bevatten naast bepaalde vitaminen en mineralen, eiwitten en vezels, ook beta-glucanen. β-glucanen zijn polysachariden die gelinkt zijn aan immuniteitsverbeteringen en het in balans brengen van metabolische functies.

Deze voedingstoffen kunnen in extreme omstandigheden overleven. Het productieproces van de Umamis Crunchy Snacks vernietigt de componenten niet.

Reageer op dit artikel