nieuws

New Food Conference presenteert innovatieve alternatieven voor dierlijke producten

Ingrediënt & Product

New Food Conference presenteert innovatieve alternatieven voor dierlijke producten

De uitdagingen in de voedingssector vereisen samenwerking door alle belanghebbenden – van jonge startups tot gevestigde grootheden. New Food Conference brengt iedereen samen die betrokken is bij de ontwikkeling van innovatieve alternatieven voor dierlijke producten, en legt veel nadruk op oplossingen van jonge ondernemers.

New Food Conference vindt plaats op 21 en 22 maart in Berlijn. Start-ups van de ProVeg Incubator en internationale bedrijven zoal Highersteaks, Biftek.co, Aleph Farms en BioscienZ zijn aanwezig met plantaardige en kweekcelgebaseerde alternatieven.

 

Plantaardige eiwitten

De eerste dag staat in het teken van plantaardige eiwitten. Euromonitor zal ingaan op de laatste trends in Europa. Atze Jan van der Goot zal de laatste resultaten over zijn onderzoek naar vleesvervangers delen. Caroline Zimmer, oprichter van E.V.A. zal vertellen hoe het merk Simply V een verandering teweeg bracht in de Duitse zuivelindustrie.

 

Kweekvlees

De tweede dag belicht kweekvlees. Mark Post van Mosa Meat vertelt over de gebruikte technologieën bij de productie van kweekvlees. Michael Selden van Finless Foods gaat in op visalternatieven. Hanna Tuomisto discussieert met experts en boeren over de gevolgen van kweekvlees op traditionele landbouw. Tot slot zal Annie Osbourne van het Good Food Institute ingaan op de voor- en nadelen van insecten als alternatief eiwit.

 

Bekijk het hele programma

Reageer op dit artikel