nieuws

Magnum maakt twee zuivelvrije ijsjes

Ingrediënt & Product

Magnum maakt twee zuivelvrije ijsjes

Unilever brengt in maart zuivelvrije versies van de Magnum Classic en de Almond in Nederland op de markt. Het bedrijf speelt hiermee in op de groeiende vraag naar vegan producten. Erwteneiwit moet hetzelfde romig mondgevoel geven als zuivel.

Het melkeiwit in het ijs is vervangen door erwteneiwit. De zuivelvrije chocolade om het ijs heen is ontwikkeld door Belgische meesterchocolatiers van Callebaut.

 

Erwteneiwit

Anne Schreuders, senior brand manager Magnum: “Om ervoor te zorgen dat consumenten van Magnum Vegan-producten de kenmerkende en barstende Magnum-chocolade ervaring krijgen zonder zuivelingrediënten, gebruiken we een zuivelvrije chocoladecouverture. Chocoladecouverture is een term voor chocolaatjes die rijk zijn aan cacaoboter. Omdat dit product geen ingrediënten voor zuivel bevat, proeft het niet hetzelfde als een Magnum die wel uit zuivelingrediënten bestaat. Voor Magnum Vegan hebben we erwteneiwitten gebruikt als een plantaardig alternatief voor zuivelproteïne, daarom smaakt het wat anders dan een gewone Magnum.”

 

Magnum Vegan is al beschikbaar in Finland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Schreuders: “De introductie is daar een groot succes geweest. De lancering in meer Europese markten zal dit jaar volgen, waaronder Nederland.”

 

Meer veganisten

De ijsjes kregen van de Europese Vegetarische Unie het VEGAN-label toegekend; een kwaliteitskeurmerk voor veganistische producten. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme waren er in 2018 110.000 mensen die zichzelf veganistisch noemden. Twintig jaar geleden waren dat er nog maar 16.000. Unilever zal dit jaar veganistische versies introduceren van al haar grote ijsmerken.

Reageer op dit artikel