nieuws

Het Planeet bereikt doel en stopt ermee

Ingrediënt & Product

Het Planeet bereikt doel en stopt ermee

Vereniging Het Planeet heft zichzelf per 31 december op. Dit is de uitkomst van de Algemene Ledenvergadering waarbij de leden unaniem tot dit besluit kwamen.

In 2012 zag Het Planeet het levenslicht. De branchevereniging had een duidelijk doel: ‘Het structureel en positief bijdragen aan een duurzame eiwitconsumptie.’ Dat is gelukt.

Green Protein Alliance

Het Planeet nam onder andere het initiatief tot oprichting van de Green Protein Alliance en het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) convenant Plantaardige eiwitten. Hierdoor kwam het thema ‘Eiwittransitie’ nationaal en internationaal op de agenda, vertelt oprichter Jeroen Willemsen.

Opschaling plan

Voorzitter van Het Planeet Gert Jan Gombert ziet dat de markt voor plantaardige eiwitten anno 2018 “zo snel groeien.” Dat had hij zeven jaar geleden niet durven dromen. Het Planeet heeft zijn waarde gehad, constateert de preses.

“Maar samenwerkingsverbanden als The Green Protein Cluster en de Green Protein Alliance passen beter bij de volgende fase van de eiwittransitie, die van opschaling.” Het Planeet is een katalysator geweest voor de eiwittransitie in Nederland, signaleert oprichter Jeroen Willemsen. “Ik ben trots op de bijdrage die Het Planeet heeft geleverd op weg naar een duurzamere planeet.”

Reageer op dit artikel