nieuws

Cosun speelt met overname in op groeiende vraag plantaardige eiwitten

Ingrediënt & Product

Cosun speelt met overname in op groeiende vraag plantaardige eiwitten

Cosun heeft startup GreenProtein overgenomen. GreenProtein heeft een proces ontwikkeld om het Rubisco-eiwit uit groene bladeren bijvoorbeeld de bladeren van de suikerbiet te extraheren.

Cosun wil door te investeren in startups innovatiever worden. De Wageningse startup is de eerste aankoop van het bedrijf om deze ambitie waar te maken. GreenProtein wordt onderdeel van Suiker Unie, die ook het Europese samenwerkingsproject van GreenProtein zal leiden. “Green Protein past overduidelijk bij onze missie om alle onderdelen van de suikerbiet te gebruiken. Bovendien helpt het bij de groeiende vraag naar plantaardige eiwitten,” aldus Paul Mesters, CEO Suiker Unie.

 

Investeringsfonds

Cosun zal ook deelnemen aan het Icos Capital Fund III, een internationaal investeringsfonds voor startups in de biochemische en agrifood sector. Dit fonds zorgt dat het bedrijf op de hoogte is van relevante ontwikkelingen op het gebied van jonge, innovatieve startups die partners kunnen zijn in innovatieve projecten. “Nu de wereld sneller dan ooit verandert, is vroege toegang tot startups van levensbelang voor een innovatieve omgeving”, aldus Frank van Noord, innovatiedirecteur bij Cosun. Naast Cosun zijn Nouryon (voormalig AkzoNobel Specialty Chemicals) en de Bühler Groep uit Zwitserland investeerders in het fonds.

www.cosun.com

Reageer op dit artikel