nieuws

Thrill Grill krijgt exclusieve rechten voor verkoop Beyond Meat burgers

Ingrediënt & Product

De Amerikaanse start-up Beyond Meat gaat een samenwerking aan met hamburgerketen Thrill Grill van sterrenchef Robert Kranenborg. Thrill Grill is straks de enige plaats in Nederland waar de Beyond Meat burgers te koop zullen zijn.

De Beyond Meat burgers zijn vrij van soja en gluten en hebben een lichtroze vleesachtige kleur, met een stevige en vlezige textuur. Volgens de start-up is het de eerste plantaardige burger die er niet alleen uit ziet als vlees, maar ook zo bakt en smaakt. Daarnaast zou de burger ook nog eens meer proteïne bevatten dan vlees. De burger is het resultaat van tien jaar onderzoek en product-ontwikkeling aan de universiteit van Missouri.

Managing director Hans Bruning van Thrill Grill geeft aan dat er vanuit klanten veel vraag is naar vleesvervanvangende, eerlijke gerechten. Ze hebben vier jaar lang gezocht naar een vegetarisch alternatief voor hun burgers en met Beyond Meat een partij gevonden die aan al hun kwaliteitseisen voldoet. Bruning: “We willen constant blijven innoveren en goed, eerlijk eten serveren. Steeds meer mensen eten minder vaak vlees. Met de Beyond Meat burger hebben we een fantastisch alternatief.”

Reageer op dit artikel