nieuws

Supermarktketen ontwikkelt samen met kinderen productlijn op basis van groenten

Ingrediënt & Product

Supermarktketen ontwikkelt samen met kinderen productlijn op basis van groenten

Jan Linders en Kokkerelli lanceren samen zes producten gemaakt door en voor kinderen.

De productlijn waar de kinderen aan meewerkten, is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Basisschool de Startbaan, Kokkerelli en Jan Linders Supermarkten. De kinderen gingen onder aanvoering van Kokkerelli aan de slag met recepturen, dachten mee over de verpakking en keurden ze de uiteindelijke producten goed.

 

Van soep tot pizzasaus

De ontwikkelde Jan Linders/Kokkerelli producten zijn verse tomatensoep, verse wortelenstamppot en een  verse pasta & pizzasaus. Ze worden geproduceerd door de Van Melik Food Groep. Daarnaast dachten de kinderen mee over de verpakking van de zelfschepgroenten, snoeptomaten en de Vrolijke Versbox, waarbij kinderen zelf hun ideale groente- en fruitbox kunnen samenstellen.

 

Exclusief bij Jan Linders

De producten zijn exclusief verkrijgbaar bij alle 59 Jan Linders supermarkten. Deze onafhankelijke keten in het zuidoosten van het land ziet dit traject als een manier om invulling te geven aan haar MVO-beleid. In samenwerking met Professor Dr. Fred Brouns – hoogleraar innovatie gezonde voeding, Universiteit Maastricht – stelde Kokkerelli richtlijnen op voor een gezonde productsamenstelling. Hierbij is uitgegaan van de adviezen voor gezonde voeding van de Nederlandse Gezondheidsraad en de daaruit voortvloeiende richtlijnen voor gezonde voeding, opgesteld door het Voedingscentrum.

Reageer op dit artikel