nieuws

Geen toegevoegde suikers en zout in nieuwe varianten rode kool met appel en bieten van Hak

Ingrediënt & Product

Geen toegevoegde suikers en zout in nieuwe varianten rode kool met appel en bieten van Hak

HAK zet een nieuwe receptuur neer voor rode kool met appel en rode bieten. In de verbeterde samenstelling zitten er in de groenteconserven geen toegevoegde suikers en zout. Ze bevatten alleen nog ingrediënten als kruiden, specerijen en azijn.

De suikers die in het product zitten zijn alleen nog maar van nature aanwezig. Hierdoor passen de producten in de aanbeveling van de Schijf van Vijf.

‘moderne interpretaties met natuurlijke ingrediënten’

“Bij deze immens populaire producten was het een hele uitdaging voor onze culinaire productontwikkelaars om ze net zo lekker als de traditionele producten te maken en ook nog eens zonder suiker en zout. Het moesten geen letterlijke kopieën worden, maar nieuwe ‘moderne’ interpretaties met kruiden en specerijen zoals kaneel, ui en lavas. En natuurlijk fris zoete appeltjes in de Rode Kool.”, vertelt Nicole Freid, directeur innovatie & marketing bij Hak.

Freid: “En het is onze productontwikkelaars gelukt om uit tientallen receptuurideeën er uiteindelijk twee te vinden waarbij mensen tijdens het bereiden niet de behoefte hebben om zelf nog eens suikers en zout toe te willen voegen. Dat zou het paard-achter-de-wagen spannen zijn.”

De traditionele varianten blijven gewoon in de schappen liggen. De nieuwe varianten rode kool met appel 0% en rode bieten 0% stromen de komende maanden in.

Reageer op dit artikel