nieuws

Everyday IceCake: combinatie van ijs, cake en saus

Ingrediënt & Product

Everyday IceCake: combinatie van ijs, cake en saus

Boermarke introduceert Everyday IceCake, een ijsconcept dat zich richt op samen genieten, aldus het bedrijf. Er zijn verschillende smaakcombinaties ontwikkeld met de combinatie van roomijs, cake en een topping. “Eén van de moeilijkheden was om het ijs recht in de verpakking te krijgen.”

In samenwerking met Het Foodatelier ontwikkelde Boermarke vijf verschillende smaakcombinaties: Aardbei, Chocolade, Noten-Karamel, Yoghurt-Kersen en Tompouche. De smaak tompouche is op het moment enkel verkrijgbaar in Nederland, waar de producten in het oosten van het land worden verkocht. Vanaf week veertig zijn de IceCake’s in heel Nederland te koop.

Compleet dessert

Voor het ontwikkelen van het nieuwe product analyseerden Boermarke en Het Foodatelier de markt, waaruit bleek dat de consument graag samen wil delen en genieten. Met de IceCake’s zet de consument snel een compleet dessert op tafel. Wanneer de cake in vieren wordt gesneden, verschijnen er bovenop vier hartjes in de saus.

Productieproces

De productie van de IceCake had aardig wat voeten in de aarde, aldus Boermarke. Zo was een van moeilijkheden om de cake recht in de verpakking te krijgen. De cake wordt machinaal toegevoegd en moet er uiteraard wel fraai uitzien in de verpakking en wanneer de consument het product uit de verpakking haalt. Vooral de temperatuur bleek belangrijk in het proces, om de cake en het ijs als combinatie mooi in de verpakking te krijgen. Voor het nieuwe product moest Boermarke dan ook meerdere aanpassingen doorvoeren op de bestaande machines.

Groenteyoghurt

Boermarke heeft nog meer innovatieve producten op de planning staan. Zo presenteerde het bedrijf vandaag op PLMA International (een beurs voor private labels) het nieuwste product: groenteyoghurt. Het product met dertig procent groente en halfvolle yoghurt is inmiddels aan het einde van de testfase. Boermarke spreekt de hoop uit om de yoghurts dit najaar te verkopen. Er zijn zes verschillende varianten, met wortel, tomaat, rode biet, pompoen en zoete aardappel.

Reageer op dit artikel