nieuws

Start-up Magioni: ‘Iedere week wel telefoontje voor overname’

Ingrediënt & Product

Start-up Magioni: ‘Iedere week wel telefoontje voor overname’

AMSTERDAM – De snelgroeiende food start-up Magioni, bekend van de groentepizza’s, heeft een nieuw product op de markt gebracht: Veggie Sticks. De sticks zijn verkrijgbaar in bloemkool en rode biet en liggen nu bij AH to go. Oprichter Manon van Essen van Magioni ziet de interesse voor haar jonge bedrijf groeien: “Bijna elke week krijgen we wel een telefoontje van een partij die ons wil overnemen.”

Dat zei Van Essen onlangs op het Food Future Event van VMT in een speciale sessie over food start-ups. Maar op een overname zit Van Essen niet te wachten. Waarom niet? Omdat ze met haar zelf samengestelde team wil werken aan de droom om gezonde voeding toegankelijk te maken, zoals ze zelf zegt. “En helemaal zelf”, benadrukt ze stellig,  “want ik vraag me af of dit gelukt was als we dit binnen een corporate hadden gedaan.”

Afspraak

Toen ze begon, had Van Essen geen team en inkomsten. Ze zegt dat vooral haar passie haar heeft gebracht waar ze nu is. “En met het team dat er nu staat, hebben we ongelofelijk veel lol. Dat is wat ons drijft. Op dit moment verlaat niemand het schip, dat hebben we intern in het team afgesproken.”

Dr. Oetker

De oprichter is er zich zeer van bewust dat de grote voedingsmiddelenproducenten haar scherp in de gaten houden. “Enkele weken voordat Dr. Oetker bekendmaakte ook met groentepizza’s op de markt te komen, kreeg ik een belletje van het bedrijf met de mededeling: ‘We gaan er ook mee beginnen. Dat je het even weet’. Mijn les hieruit: één iemand met een goed idee kan bereiken dat een grote logge organisatie uit Duitsland hem of haar volgt.”

Veggie Sticks

Na de successen met de pizza’s van bloemkool, rode bieten, courgettes en pompoen, lanceert Magioni nu Veggie Sticks. Volgens Van Essen ‘de ideale healthy pleasure voor onderweg’. De sticks zijn verkrijgbaar bij de AH to go en zijn verkrijgbaar in de smaken bloemkool en rode biet. Dit zijn tevens de smaken van de eerste groente pizzabodems die Magioni op de markt bracht.

Samenstelling

duurzame milka chocoladeDe rode bieten stick bestaat voor 31% uit rode biet en wordt gecombineerd met geitenkaas. De bloemkool Veggie Stick bestaat voor 33% uit bloemkool en is gecombineerd met kaas en ui. Volgens Magioni is de groente nauwelijks te proeven en zou dus ook in de smaak moeten vallen bij mensen die minder of niet van groenten houden.

Lees een uitgebreid verhaal over successen van food start-ups en ervaringen van grotere bedrijven die met start-ups samenwerken in de printeditie van VMT 6 die 11 mei verschijnt. Geen abonnement? Vraag er hier een aan!

Hier een pitch van Van Essen bij TEDxAmsterdam vorig jaar:

Reageer op dit artikel