nieuws

Cosun: meer ideeënuitwisseling door concentratie R&D (video)

Ingrediënt & Product

Cosun:  meer ideeënuitwisseling door concentratie R&D (video)

Cosun nam in december 2017 het Cosun Innovation Centre in gebruik. Alle R&D van het bedrijf is nu in Dinteloord geconcentreerd wat leidt tot meer ideeënuitwisseling en snellere introducties. Ook op het Food Future Event op 5 april in Den Bosch is er veel aandacht voor innovatie: hoe pak je suikerreductie aan.

Cosun zet met het nieuwe innovatiecentrum in Dinteloord in op meer ideeënuitwisseling, maar ook op open innovatie. Het bedrijf zal bij de productontwikkeling nauw samenwerken met voedingsbedrijven in de zuivel- en zoetwarenlaboratoria.

Suikerverlaging

“We doen hier het voorwerk. Hier start je al een stukje productontwikkeling. We helpen klanten in het zuivellab bij bijvoorbeeld suikerverlaging door middel van inuline. De smaak wordt dan beoordeeld in onze nieuwe sensorieklab”, zegt R&D-manager van Cosun Arno Pouls .

Suikerreductie op Food Future Event

Ook tijdens het Food Future Event op 5 april in Den Bosch is er aandacht voor suikerreductie. Hoe pakt een bedrijf als Kraft Heinz suikerverlaging aan. En in hoeverre is het mogelijk om minder suiker te gebruiken en daarbij wel smaak te behouden?

Innovatie Cosun

VMT bezocht het nieuwe Cosun Innovation Centre in Dinteloord. Hoe pakt het bedrijf innovatie aan én waarom een verhuizing naar een nieuw innovatiecentrum? Bekijk de videoreportage.

Inschrijven Food Future Event

Meer weten over innovatie, bijvoorbeeld suikerreductie schrijft u zich dan nu in voor het Food Future Event op 5 april in Den Bosch.

Reageer op dit artikel