nieuws

30 inzendingen dingen mee naar Jaarprijs Goede Voeding 2018

Ingrediënt & Product

30 inzendingen dingen mee naar Jaarprijs Goede Voeding 2018

Minder suiker, meer plantaardig, minder vlees, meer vezel, meer nootjes, makkelijker gezond eten; het is slechts een greep uit de kenmerken van de producten die zijn ingezonden voor de Jaarprijs Goede Voeding 2018. Zes inzendingen meer dan vorig jaar.

Eind februari steekt de vakjury de koppen bij elkaar, waarna de genomineerden half maart bekend worden gemaakt. Na een publieksstemming, tussen 20 en 27 maart, zal de jury op 5 april de winnaar bekend maken. Dat gebeurt op het Food Future Event in Den Bosch. Ook zal dan bekend worden welk product een aanmoedigingsprijs dan wel een bijzondere vermelding krijgt.

Productverbeteringen

Ondernemingen kunnen binnen de Jaarprijs-competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders.

De jury let als het gaat om de voedingskundige verbeterpunten onder meer op:
– de vervanging van verzadigd vet door onverzadigd vet
– bijdrage aan het verminderen van de inname van transvet
– bijdrage aan het verminderen van de inname van zout
– Bijdrage aan het verminderen van suiker (energie)
– bijdrage aan het verhogen van de inname van onder andere: voedingsvezel, groente en fruit, vis, peulvruchten en/of ongezouten noten

De jury bestaat uit:
Prof. Frans Kok, voorzitter, emeritus hoogleraar Humane Voeding, Wageningen Universiteit. 
Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.
Ir. Ad Nagelkerke, voorzitter NVVL Network for Food Experts.
Dr. Ir. Amber Ronteltap, onderzoeker lectoraat Hogeschool Utrecht, Crossmediale communicatie in het publieke domein
Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool,
Dr. Jeanne de Vries, assistent professor afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit

Food Future Event

De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt op het Food Future Event op 5 april in Den Bosch. Hier het volledige 
programma. U kunt zich via de website van VMT alvast inschrijven voor het Food Future Event. 

Reageer op dit artikel