nieuws

Roze Ruby chocolade vindt haar weg in KitKat

Ingrediënt & Product

Roze Ruby chocolade vindt haar weg in KitKat

Nestlé Japan introduceert de KitKat Chocolatory Sublime Ruby: een roze KitKat, gemaakt van de cacaoboon Ruby.

De Ruby chocolade is ontwikkeld door de Zwitserse chocolademaker Barry Callebaut, als toevoeging aan de varianten wit, melk en puur. Afgelopen september kondigde chocolademaker Barry Callebaut aan dat het bedrijf een nieuwe variant chocolade heeft ontwikkeld.

De roze chocolade heeft een natuurlijke roze kleur en een fruitige bessensmaak.

“Ik ben erg tevreden dat onze innovatieve Ruby chocolade zo snel tot leven wordt gebracht door onze samenwerking met Nestlé”, vertelt CEO Antoine de Saint-Affrique van Barry Callebaut.

Mijlpaal

Patissier Yasumasa Takagi ontwikkelde de chocoladereep voor Nestlé. “Ik ben vereerd om deel uit te maken van deze mijlpaal in de geschiedenis van de chocolade. Ik heb een simpele KitKat gecreëerd die consumenten laat genieten van de karakteristieke geur en subtiele zuurtegraad van de Ruby chocolade.”

Nederland

“Er zijn zeker plannen om de Ruby KitKat in Nederland te introduceren”, laat woordvoerster Judith Schnitger-Zwinkels van Nestlé Nederland weten. Meer informatie over het ‘hoe’ en ‘wanneer’ is nog niet bekend.

Limited edition

De Ruby KitKat is vanaf 19 januari 2018 te koop als limited edition en is exclusief verkrijgbaar bij zeven KITKAT Chocolatory’s in Japan en Korea, online en in zo’n 80 tijdelijke winkels voorafgaand aan Valentijnsdag.

 

Reageer op dit artikel