nieuws

Holland Foodz neemt distributie van Tony’s chocolademelk op zich

Ingrediënt & Product

Holland Foodz neemt distributie van Tony’s chocolademelk op zich

De distributie van Tony’s Chocolonely Fairtrade chocolademelk is per 1 januari 2018 overgedragen aan het Nederlandse Holland Foodz. De nieuwe distributeur van Tony’s zuiveltak ziet kansen voor productontwikkeling en andere verpakkingstypes.

“Met de distributie van Tony’s chocolademelk zetten we de volgende stap naar Fairtrade zuivelproducten”, vertelt directeur Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz. Om de zuivel van Tony’s te distribueren, heeft het bedrijf de benodigde Fairtrade-certificering behaald.

Tony’s Chocolonely hoopt de groei in dit segment te versnellen door zijn chocolademelk onder te brengen bij een gespecialiseerd bedrijf.

Meer varianten

Volgens snoepproducent Holland Foodz zijn er veel verschillende chocoladerepen van Tony’s op de markt, met bijzondere smaken zoals framboos knettersuiker en pecan kokos.

Echter is de chocolademelk, die sinds 2012 op de markt is, in slechts één smaak verkrijgbaar. Holland Foodz wil de mogelijkheden onderzoeken om meer varianten chocolademelk van Tony’s Chocolonely op de markt te brengen.

De overname door Holland Foodz volgt op een eerdere overname van het biologische zuivelbedrijf Vechtenaer uit Hardenberg. De zuiveldivisie van Holland Foodz is vijf keer zo groot als de snoeptak. 

Reageer op dit artikel