nieuws

Britse overheid pleit voor calorierestrictie fastfood

Ingrediënt & Product

Britse overheid pleit voor calorierestrictie fastfood

In het Verenigd Koninkrijk (VK) kan een pizza met 1000 calorieën verleden tijd zijn. Adviesorgaan Public Health England (PHE) komt naar verluid met een aanbeveling om de hoeveelheid calorieën in fastfood aan banden te leggen.

Volgens de Britse krant The Times zou het adviesorgaan fastfoodketens en producenten van kant-en-klare producten voor de supermarkt gezegd hebben de hoeveelheid calorieën te beperken tot 400 voor een ontbijt en 600 calorieën voor een lunch of diner.

“Het gaat om producten zoals pizza’s en kant-en-klare sandwiches”, vertelt hoofd voeding van PHE Alison Tedstone aan nieuwswebsite FoodNavigator. “We zullen hiervoor richtlijnen moeten opstellen en naar verwachting ook een aantal caloriebeperkingen.”

De Britse belangenbehartiger voor de f&b-industrie Food and Drink Federation (FDF) geeft aan blij te zijn met de holistische benadering van de Britse overheid om overgewicht tegen te gaan. De focus moet breder zijn dan alleen de focus op individuele ingrediënten zoals suiker, zo vindt FDF.

Het rapport van de PHE en details van het energie-reductieprogramma zijn nog niet vrijgegeven.

Reageer op dit artikel