nieuws

DSM neemt Deense probioticafabrikant over

Ingrediënt & Product

DSM neemt Deense probioticafabrikant over

DSM koopt Biocare Copenhagen. Met de acquisitie breidt de Nederlandse multinational zijn darmgezondheidassortiment verder uit.

De probioticamarkt groeit jaarlijks met zo’n 7% en is daarom een aantrekkelijk segment voor DSM.

Immuunsysteem

De Nederlandse multinational bezit al een sterke posities in ingrediënten voor darmgezondheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om voedingssupplementen van probiotica. Hierbij richt DSM zich vooral op het verbeteren van het immuun- en spijsverteringssysteem.

Hersenen en hartgezondheid

Met de overname van het in Kopenhagen gevestigde Biocare Copenhagen gaat DSM zich ook richten op andere gebieden van darmgezondheid: de relatie tussen darmen en hersenen, hartgezondheid en metabolische gezondheid. Het Deense bedrijf vormt een goede aanvulling op DSM’s activiteiten.

Reageer op dit artikel