nieuws

Vleesmarinade in de prijzen tijdens HAS Food Experience

Ingrediënt & Product

Vleesmarinade in de prijzen tijdens HAS Food Experience

Studente Eveline van Dam is de grote winnaar van de HAS Food Experience 2017. De vierdejaars studente Food Innovation viel 3 keer in de prijzen bij de uitreiking van de FoodManship Awards: 2 keer met haar individuele project Provito en 1x in een groepsopdracht met het project Purée.

De vakjury was zeer te spreken over het concept van Van Dam: “Eveline pakt met haar project Provito een maatschappelijk probleem aan door vlees makkelijker eetbaar te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen.”

Ze kreeg voor het concept prijzen in de categorieen Factory en Forward. Forward is een categorie voor productontwikkeling bezien vanuit het oogpunt van de consument. 

Kauw- en slikproblemen

Provito stelt mensen met kauw- en slikproblemen (disfagie) weer in staat te genieten van de maaltijd, via een marinade die het gemiste stukje vlees makkelijk eetbaar maakt. De jury vond dat de techniek een enorme potentie had met veel meer toepassingsmogelijkheden.

Publieksprijs

De publieksprijs ging naar het concept Stay van Alicia Peters. Dit verpakkingsconcept voor een zakje 1-kopsthee gaat lekken tegen.

Negen prijzen 

Dit jaar werden 9 FoodManship Awards uitgereikt. Er werden 4 vakjuryprijzen uitgereikt onder leiding van lectoren van HAS Hogeschool, 4 talent awards uitgereikt door afgevaardigden van bedrijven en 1 publieksprijs waarvoor bezoekers gedurende de dag konden stemmen. De bedrijven die de talent awards toekennen gaan de studenten helpen hun project te realiseren.

Negende editie

De 9e editie HAS Food Experience werd door zo’n 1500 professionals, alumni, docenten, studenten en ouders bezocht. Zeker 165 vierdejaars studenten van de opleidingen Food Innovation, Voedingsmiddelentechnologie, International Food & Agribusiness, Bedrijfskunde en agribusiness, Dier- en veehouderij en Milieukunde presenteerden hun projecten.

 

Reageer op dit artikel