VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over VMT Magazine - 2011

  • Algemeen15 dec. 11

    Vezelrijke pasta in de prijzen

    De vezelrijke pasta's van het merk Honig hebben fabrikant H.J. Heinz de Jaarprijs Voedingscentrum 2011 bezorgd. De prijs werd uitgereikt op het symposium 'Meer dan lekker, smakelijke gezondheidsinnovaties' in Corpus in Leiden, waar ook workshops over zout en vet werden gehouden.

  • Algemeen15 dec. 11

    Voedselinformatie via smartphone

    Een Europa-wijd systeem waarmee consumenten allerlei informatie over voedingsmiddelen kunnen oproepen via hun smartphone. Dat is het doel van 'The Food Information Transparency Initiative'. De organisatoren roepen stakeholders op om mee te denken over de opzet van het informatiesysteem.

  • Algemeen15 dec. 11

    Highlights 2011: jaar van EHEC

    Het begon in mei met een aantal ziektegevallen in Duitsland en eindigde in een ramp van Europese omvang. De uitbraak van de Escheria colibacterie van de stam O104:H4, kortweg EHEC kostte 52 levens, zorgde voor ruim 4.300 besmettingen en 852 mensen kampen nog steeds met nierproblemen. De EHECuitbraak beheerste dit jaar maandenlang het nieuws.

  • Algemeen15 dec. 11

    NVWA: samen voedselveiligheid waarborgen

    De NVWA wil in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven de veiligheid van in Nederland geproduceerde voedingsmiddelen borgen. De toezichthouder wil het liefst in brancheverband daarover afspraken maken. De horeca heeft de primeur. Het KHN-lidmaatschap moet een keurmerk worden, een waarborg dat de ondernemer de wetgeving ten aanzien van hygiëne, voedselveiligheid, roken en alcohol uiterst serieus neemt en naleeft.

  • Algemeen15 dec. 11

    FoodTech/Empack voorzichtig positief

    De beurzen FoodTech en Empack die medio november in Zwolle werden gehouden, trokken (fors) minder standhouders en minder bezoekers. Toch waren de standhouders niet ontevreden, waardoor organisator EasyFairs zei al een groot aantal boekingen voor 2013 te kunnen noteren.

  • Algemeen15 dec. 11

    Welkom bij het NIZO Micro-Dinner

    De voorspellende waarde van de nieuwe serie realistische screeningmodellen voor de selectie vanstammen die worden gebruikt in gefermenteerde voedingsmiddelen als wijn, bier, kaas en yoghurt is verbeterd. Dit is bereikt door een verbeterde nabootsing van de werkelijke productieomgeving. Grootschalige screening helpt voedingsmiddelenbedrijven bij het sneller op de markt brengen van nieuwe producten, veelal met een verbeterd smaakprofiel.

  • Algemeen15 dec. 11

    Duurzame en efficiënte keten voor de blaarkop

    De blaarkop, een bijna vergeten Oudhollands ras, weer in substantiële aantallen terugbrengen inde natuur. Het past in het streven van de Kruidenier Groep en haar ketenpartners om debiodiversiteit in Nederland te bevorderen. Hamburgers, biefstukjes, ossenworst en gehaktballenworden inmiddels van het vlees van de blaarkop gemaakt. Gewerkt wordt aan de introductie vanblaarkopkaas.

  • Algemeen15 dec. 11

    'Alles Beter Leven of gelijkwaardig'

    Het in 2009 afgesloten Convenant Marktontwikkeling Verduurzaming Dierlijke Producten was deopmaat voor een stapsgewijze verbetering van het dierenwelzijn in de intensieve veehouderij. Watzijn de nieuwste ontwikkelingen en hoe diervriendelijk zal de vleesproductieketen zijn in 2020 of 2030? Een ronde tafeldiscussie met de Dierenbescherming, het CBL, Unilever en een boer met hart voor dierenwelzijn.

  • Algemeen15 dec. 11

    'Innocent is ons voorbeeld'

    Wat gaat de toekomst ons brengen aan nieuwe concepten, producten en diensten in de voedingssector? VMT legde een aantal innovaties onder het vergrootglas. Deze keer de gepersonaliseerde muesli van Mymuesli.

  • Algemeen15 dec. 11

    Ruud Maaz houdt van duuR zaaM

    Wat zal de toekomst brengen aan nieuwe producten, diensten en concepten in de voedingssector? VMT legde een aantal innovaties onder het vergrootglas. Ditmaal Ruud Maaz, de online lokale supermarkt.

Meer artikelen

  1. Geen regels voor 'nudging'
  2. Elektronisch conserveren
  3. Meerdere trends in één ingrediënt
  4. Foodprinter apparaat voor de toekomst
  5. Stelling: 'De overname van C1000 door Jumbo is zorgwekkend voor de levensmiddelenindustrie'
  6. Bespiegelingen: Crisis- en feestsferen
  7. Eigen Baas: Het verhaal van Oggu
  8. Honderd jaar likken
  9. Cryogeen malen: een fijne oplossing
  10. Bederf door sporenvormers uitbannen
  11. China, Japan of Duitsland als R&D-partner
  12. Nieuw perspectief voor peulvruchten
  13. Premium- en ambachtelijke soepen groeimarkten
  14. Umami-bouwsteen versnelt productontwikkeling
  15. IJsvogel symbool MVO-beleid Bavaria
  1. Stelling: 'Keurmerken en duurzaamheidscertificaten zijn onbetrouwbaar'
  2. Bespiegelingen: Goede van vroeger en beste van nu
  3. 25e editie ingrediëntenbeurs in aantocht
  4. Food Inspiration Days 2011: De eeuw van Azië
  5. Drankblik na 75 jaar duurzamer en lichter
  6. Universiteitsbibliotheken: schat aan informatie
  7. Afscheid Rijkelt Beumer: 'Durf nee te zeggen'
  8. Zuinig koelen en vriezen
  9. Conserveringstechnologie wordt volwassen
  10. Stevia komt eraan
  11. Textuur en smaak gaan hand in hand
  12. Wisselwerking mondbewegingen en waarneming
  13. Smaakmakende textuuranalyses
  14. Echte broodstructuur zonder gluten
  15. Dieetreep mag ook lekker zijn
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen