VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over VMT Magazine - 2003

  • Algemeen19 dec. 03

    Beschikbaarheid reserve onderdelen

  • Algemeen19 dec. 03

    Snel werken aan verfijning

    Twee nieuwe Europese verordeningen over genetisch gemodificeerde producten zijn vanaf 18 okbober 2003 van kracht, en vanaf 18 april 2004 van toepassing. Vanaf dat moment moeten biotechnologische producten eenduidig worden geëtiketteerd. De EU-verordeningen zijn politieke compromissen, en laten nog veel vragen open over de exacte uitwerking. De nationale overheid zoekt, samen met het bedrijfsleven, naar een goede invulling van de hiaten in de regelgeving.

  • Algemeen19 dec. 03

    Toepassing van pompen is maatwerk

    Het lijkt eenvoudig: u wilt uw vloeibare product van een buffertank in een menger brengen. Of van de menger naar een verpakkingsmachine. Dus u koopt een pomp. Maar zo eenvoudig is dat niet. Want behalve de benodigde capaciteit en geleverde druk zijn ook de eigenschappen van uw product van belang. En niet te vergeten de lengte en diameter van toe- en afvoerleidingen en alle apparatuur zowel vóór als na de pomp. Het is maatwerk.

  • Algemeen19 dec. 03

    Instructies voor inleenkrachten

  • Algemeen19 dec. 03

    Hoe vers is kers(t)vers?

    In de tijd vlak voor kerst kopen mensen dure, exclusieve versproducten. Volgens een onderzoek van de bureaus Q&A en ITM wordt dit jaar rond de kerst vijfentwintig procent minder uitgegeven dan in 2002. Passen handel en industrie hun assortiment aan deze prognose aan? En hoe zorgen zij in deze hoogtijdagen voor een snelle aanvoer van voldoende producten? Ofwel hoe vers is vers rond kerst?

  • Algemeen19 dec. 03

    Functionaliteit van carrageen gevisualiseerd

    Commerciële carrageenpreparaten worden door leveranciers meestal gestandaardiseerd op een specifieke eigenschap zoals viscositeit. De exacte moleculaire samenstelling kan van batch tot batch verschillen en daarmee de functionaliteit in een specifiek product beïnvloeden. NIZO food research ontwikkelde samen met het Wageningen Centre for Food Sciences methoden om zowel de moleculaire structuur als de fysische eigenschappen van carrageen te karakteriseren en te relateren aan de functionaliteit in een product. Deze functionaliteit wordt inzichtelijk gemaakt met confocale microscopie.

  • Algemeen19 dec. 03

    Denk na over onderhoud

    Hoe is de kwaliteit van het onderhoud te verbeteren zonder de kosten te verhogen? Op de praktijkdag van VMT en Food Management gaven verschillende bedrijven een kijkje in hun onderhoudskeuken. Iedereen had zijn eigen favoriete recept, maar over de belangrijkste ingrediënten was iedereen het eens: Denk na over onderhoud en betrek onderhoud bij de productie.

  • Algemeen19 dec. 03

    Luchtige karamel

  • Algemeen19 dec. 03

    Frituurolie met nieuwe smaak

  • Algemeen19 dec. 03

    Erken wat werknemers beheersen

    Heinz heeft op 18 november de landelijke EVC-prijs ontvangen voor hun project om medewerkers een civiel diploma mee te geven. Met EVC, erkenning van verworven competenties, wil Heinz medewerkers stimuleren tot scholing en groei.

Meer artikelen

  1. Gezond en natuurlijk trends op Fi Europe
  2. Lamb Weston/Meijer traceert met SAP
  3. Hero integreert orderpicking en ERP
  4. Regelgeving traceerbaarheid beetje bij beetkje ingevuld
  5. Traceerbaarheid in de vleesketen
  6. Steranijs
  7. De taal van traceerbaarheid
  8. 'Als all-rounder in business blijven'
  9. Traceerbaar met een druk op de knop
  10. Soedanrood I - Vervolg
  11. Persoonlijke voeding over vijf jaar in beeld
  12. Optimaliseren van sensorische eigenschappen - een nieuwe aanpak
  13. Traceren is een strategische keuze
  14. Uitvallen van koelinstallatie
  15. Anuga 2003 trendflits: Innovatie- versus prijzenslag
  1. Verwonding door wasinstallatie
  2. Chemische geursensor bewaakt kwaliteit tijdens proces
  3. 'Onze activiteiten en die van de keten meer integreren'
  4. Meten in een proces loont
  5. Ecotray als gasverpakking
  6. Sinterklaas leeft
  7. Onderzoekssubsidies juist voor het MKB
  8. Industrie gaat overgewicht te lijf
  9. Baat het niet dan schaadt het hopelijk ook niet
  10. Klaar met kant-en-klaar?
  11. Klaar met kant-en-klaar?
  12. Van veilig naar gezond voedsel
  13. Wat hebben we over voor voedselveiligheid?
  14. Speurtocht naar bakkerijnoviteiten
  15. Overgewicht: Tijd voor serieuze actie!
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen