VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over Continu Verbeteren

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit25 aug. 21

    Incident of calamiteit? Zo red je de bedrijfscontinuïteit van een voedingsmiddelenbedrijf

    KENNISPARTNER - Voedingsmiddelenbedrijven krijgen steeds vaker te maken met uitdagingen die de bedrijfscontinuïteit in gevaar kunnen brengen. Denk aan de 'Kaas-hack' waarbij criminelen de IT systemen gijzelden van een Nederlandse distributeur. In dit artikel lees je hoe een foodbedrijf zich kan wapenen.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit20 okt. 20

    Dit is wat Business Continuity Management doet voor Kraft Heinz

    Business Continuity Management (BCM) staat in de voedingsmiddelenindustrie nog in de kinderschoenen. Kraft Heinz is een van de bedrijven die hier wel in investeert. Hoe gaan zij te werk? Een interview met Martin Redder, BCM-manager op de productielocatie in Elst.

  • Technologie & Techniek1 okt. 19

    Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren

    KENNISPARTNER - In kwaliteitsland is het nooit rustig. Je moet er als kwaliteitsmanager op toezien dat producten voedselveilig zijn en aan alle kwaliteitseisen voldoen. Maar met voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving, certificeringsstandaarden en klanteisen heb je inmiddels je handen vol. Hoe behoud je het overzicht? Hoe zorg je ervoor dat je draagvlak voor kwaliteitszorg blijft houden binnen de organisatie en hoe kom je eindelijk toe aan continue verbetertrajecten?

  • Technologie & Techniek24 okt. 18

    Oorzaakanalyse is cruciaal voor succesvol verbeteren

    Eén van de moeilijkste onderwerpen van continu verbeteren is oorzaakanalyse. Tegelijkertijd is het een cruciale techniek voor een succesvol verbetertraject. Te vaak werken we om het probleem heen indien het te moeilijk is om het op te lossen.

  • Technologie & Techniek1 mei 18

    Een snellere lijn is niet per se efficiënter

    Zoveel mogelijk produceren tegen een zo hoog mogelijk rendement. Dat is de wens van elke manager. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Een greep naar de snelheidsknop lijkt logisch. Want een snelle lijn betekent meer productie dus meer rendement. Toch?

  • Technologie & Techniek6 feb. 18

    Hoe realtime data de prestatiesturing kan redden

    Productie draaien betekent keihard presteren, uren en uren draaien, continu alert zijn en concurrenten een stap voor blijven. Des te frustrerender is het dan om te verzanden in productieproblemen, communicatieproblemen en technische storingen zonder aanwijsbare oorzaak. De inzet van realtime data kan de redding zijn.

  • Technologie & Techniek8 mei 17

    Worden studenten de nieuwe adviseurs van de voedingsindustrie?

    Het wemelt in de voedingsindustrie van de adviseurs en consultants. Maar niet iedereen kan het zich veroorloven zo'n expert in de arm te nemen. Start-up No Nonsense Technical Solutions (NNTS) zet studenten in die bedrijven helpen met projecten en specifieke problemen. "Door lage kosten wordt kennis toegankelijk voor het midden- en kleinbedrijf."

  • Ingrediënt & Product30 jan. 17

    24 inzendingen dingen mee naar Jaarprijs Goede Voeding 2017

    Enkele Nederlandse supermarkten en grote en kleine levensmiddelenbedrijven hebben producten voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017 ingestuurd met een samenstelling die beter aansluit bij een gezond voedingspatroon van de Nederlander. Veel inzendingen zijn gericht op de verhoging van de fruit- of groenteconsumptie. De jury van de Jaarprijs gaat zich de komende weken buigen over de kwaliteit van de inzending en zal in februari drie genomineerde producten aanwijzen die in aanmerking komen voor de Jaarprijs.

  • Economie & Bedrijven21 dec. 16

    Operational Excellence vraagt om andere mindset en cultuur van continu verbeteren

    Voedingsmiddelenbedrijven krijgen soms maar moeilijk grip op de lage productiviteit van hun fabriek en zien dat de inzet van tools of equipment niet tot de gewenste resultaten leidt. De sleutel tot succes ligt in een nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines en de ontwikkeling van een Culture of Excellence.

  • Mensen & Loopbaan16 nov. 16

    'Allround storingsmonteur is gewoon niet te vinden' (radio-item)

    Het aantrekken van voldoende en gekwalificeerd technisch personeel blijft kommer en kwel in de voedingsindustrie. Dat veel andere sectoren in dezelfde vijver vissen, maakt het er niet makkelijker op. Voedingsbedrijven en recruiters discussieerden bij het ROVC in Ede over de vraag hoe dit probleem op te lossen.

Meer artikelen

  1. Voedselveiligheid en digitalisering papierstroom centraal in Theater Food Event
  2. Geloof in zelfregulering bij productverbetering slinkt
  3. Kijken en kwaliteit beoordelen bij Vion Food
  1. Zeven lessen over Continu Verbeteren
  2. Zeven lessen over Continu Verbeteren
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen