nieuws

Zuivelfabrikant Ausnutria groeit in omzet

Economie & Bedrijven

Over de eerste negen maanden van 2019 laat zuivelbedrijf Ausnutria een groei zien. Ondanks een daling in de Chinese markt voor zuigelingenvoeding, steeg de omzet van Ausnutria met 23.9 procent.

Zuivelfabrikant Ausnutria groeit in omzet

Dat meldt Ausnutria in een bericht. De bedrijfswinst (EBITDA) liet een stijging van 60,9 procent tot 124 miljoen euro. In 2018 was dit nog 78 miljoen euro. De nettowinst nam toe tot 85 miljoen euro. Dit was in 2018 nog 51 miljoen euro, een stijging van 67,7 procent.

Groei Ausnutria

Naast de groei in omzet, zegt Ausnutria dat het resultaat voort komt uit een sterke groei van de eigen merken zoals Kabrita, zuigelingenvoeding op basis van geitenmelk. Het bedrijf in zuigelingenvoeding heeft, volgens CEO Bart van der Meer, vertrouwen in de verdere groei en resultaatontwikkeling en is in een afrondend stadium voor wat betreft de fase 2-investeringen in Heerenveen.Ausnutria zuigelingenvoeding

“Deze investeringen zullen in totaliteit een omvang hebben van honderdvijftig tot tweehonderd miljoen euro en een extra werkgelegenheid creëren van honderdvijftig fte bovenop de huidige vaste krachten van zevenhonderd die vandaag de dag binnen het Nederlandse concern werkzaam zijn.”

Vertraging

Als gevolg van de toetsing voor de nieuwe stikstof- en PFAS-norm lopen de vergunningen enige vertraging op. Ausnutria verwacht echter geen problemen. Het Nederlandse hoofdkantoor van Ausnutria zal over een paar jaar terug verhuizen naar Heerenveen. Op het moment staat het hoofdkantoor nog in Zwolle. De producent van zuigelingenvoeding verwacht tussen 2020 en 2022 het hoofdkantoor te kunnen verhuizen.

Reageer op dit artikel