nieuws

Jan Zandbergen gaat samenwerken met duurzame eiwitproducent

Economie & Bedrijven

De Nederlandse vleesverwerker Jan Zandbergen gaat samenwerken met duurzame eiwitproducent Future Food Group.

Jan Zandbergen gaat samenwerken met duurzame eiwitproducent

Future Food Group wil naar eigen zeggen ‘dé producent van duurzaam eiwitrijk voedsel’ zijn. Daarmee wil het bedrijf een bijdrage leveren aan de innovatie en productie van duurzame en milieuvriendelijke vleesproducten, maar vooral ook vleesalternatieven.

Internationale groei

Future Food Group gaat samenwerken met Jan Zandbergen om gezamenlijk meer internationale groei te verwezenlijken. Hierbij levert Zandbergen de commerciële inspanningen voor Future Food Group in Europa.

Kweekvlees

Future Food Group is gevestigd in Oss en hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij richten zich daarbij naar eigen zeggen op gezonde en duurzame producten, waaronder veganistische en biologische producten. Daarnaast is kweekvlees als eiwitbron ook een aandachtsgebied voor het bedrijf.

Vleesalternatieven

Anton Bal, directeur van Future Food Group, over de samenwerking: “Duurzaamheid is de sleutel. Persoonlijk was het tijd om de volgende stap te zetten met meer aandacht voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Door deze samenwerking kan ik dat doen. Ik ben ervan overtuigd dat vleesalternatieven lekker en betaalbaar kunnen zijn. Het is aan mij en mijn collega’s bij Future Food Group om dat te bewijzen. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten.”

Duurzaam verpakken

Voor Future Food Group is duurzaamheid niet alleen belangrijk voor de producten, het strekt zich ook uit tot de keuzes in verpakkingen, aldus de producent. De meeste innovaties gebeuren in eigen beheer met eigen middelen en expertise. Future Food Group heeft ook contact met derden om technische en wetenschappelijke informatie uit te wisselen.

Reageer op dit artikel