nieuws

Unilever doet Chicken Tonight van de hand

Economie & Bedrijven

Unilever verkoopt de sauzen van het merk Chicken Tonight aan Zwanenberg Food Group.

Unilever doet Chicken Tonight van de hand

Dat laatste bedrijf produceerde de sauzen al voor de Brits-Nederlandse multinational. Het gaat om de merkrechten in Nederland. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Kips-leverworst

Chicken Tonight wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek in Oss, die Zwanenberg in 2017 kocht van Unilever. Daar rollen jaarlijks 6 miljoen potten met smaken als Hawaï en Zoetzuur Perzik van de band. In Oss maakt het bedrijf onder meer vleeswaren van Zwan en Kips-leverworst, ook Unox-worsten en -soepen en sauzen van het merk Bertolli.

Plantaardige producten

Nederland was de laatste markt waar Unilever nog rechten van Chicken Tonight had. Volgens een woordvoerster paste het merk minder goed binnen de samenstelling van de portefeuille waardoor er ook weinig marketingbudget voor beschikbaar was. “Unilever is heel actief richting plantaardige producten aan het bewegen”, legde ze uit en wees daarbij op de aankoop van De Vegetarische Slager vorig jaar.

Jaren negentig

Unilever bracht Chicken Tonight in de jaren negentig onder verschillende merken uit in meerdere landen. De zelfstandige merknaam Chicken Tonight verscheen in 2015.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel