nieuws

Grote brand treft Maître Paul: kerstproductie mogelijk in gevaar (video)

Economie & Bedrijven

Afgelopen nacht ontstond er brand bij gebaksfabrikant Maître Paul in Tilburg. Al snel sloeg de vlammenzee over naar drie omliggende panden op het industrieterrein. De brandweer heeft de situatie onder controle, al zal ze nog lang bezig zijn met nablussen. “Medewerkers Maître Paul hadden niet in de gaten dat er brand was.”

Grote brand treft Maître Paul: kerstproductie mogelijk in gevaar (video)

Op het moment dat het vuur uitbrak bij Maître Paul, waren er nog mensen aanwezig in de bakkerij, maar niemand raakte gewond. Voor zover bekend zijn er ook geen slachtoffers gevallen in de andere drie panden waar het vuur naar oversloeg.

Oliebedrijf

In een van die panden zit een oliebedrijf. Uit metingen bleken er geen gevaarlijke stoffen te zijn vrijgekomen. Verschillende media maakten melding van explosies, maar een woordvoerder van de brandweer zegt hiervan niets te hebben gehoord.

Maître Paul

De brandweer zette 80 brandweerlieden in om de brand bij onder andere Maître Paul onder controle te krijgen. Daarbij kreeg de brandweer assistentie van de luchtmacht, die beschikt over een zogeheten schuimblusvoertuig. Deze kan worden ingezet voor het blussen van grote hoeveelheden brandende vloeistoffen.

Vriezer taartenbakkerij

De oorzaak van de brand ligt mogelijk in een vriezer van taartenbakkerij Maître Paul, meldt de krant BN-DeStem. Zo’n vijftien medewerkers van Maître Paul die donderdagnacht nachtdienst draaiden, zijn in veiligheid gebracht, hoorde Omroep Brabant van directeur Eduard Linnenbank. Ze waren nog aan het werk toen de brand uitbrak en hadden niets in de gaten totdat de brandweer binnenstapte. Die maande hen de fabriek direct te verlaten, meldt Omroep Brabant.

Medewerkers van een ander bedrijf op het industrieterrein bevestigen dat de brand inderdaad is begonnen aan de achterzijde van het pand van Maitre Paul waar de vriezers en de compressors staan. Mogelijk is de brand ontstaan in een vriesruimte, bericht BN-DeStem.

Diepvriesopslag

De diepvriesopslag is verloren vertelt directeur Eduard Linnenbank van de bakkerij aan Omroep Brabant. “Een grote klap, onder meer omdat er ook veel producten richting Japan gaan. Richting kerst wordt het nu een uitdaging voor ons.”

Rookontwikkeling

In een NL-Alert werden mensen in de omgeving gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De rookontwikkeling was fors, onder meer door plastic spullen in de brandende panden.

Burgemeester van Tilburg Theo Weterings ging naar het industrieterrein om zich te laten informeren.

Reageer op dit artikel