nieuws

Royal Swinkels Family Brewers neemt minderheidsbelang in Georgische brouwerij Argo

Economie & Bedrijven

Royal Swinkels Family Brewers neemt minderheidsbelang in Georgische brouwerij Argo

Royal Swinkels Family Brewers, bekend van Bavaria, kondigt aan dat ze een minderheidsbelang van 40% heeft verkregen in de Georgische brouwerij Argo.

De Nederlandse brouwerij investeert in Argo om haar marktaandeel op de Georgische markt uit te breiden. Hierdoorheeft het familiebedrijf nu een marktaandeel van 15% op de Georgische biermarkt.

Licentieovereenkomst Bavaria

In 2016 sloot Royal Swinkels een licentieovereenkomst met de lokale Georgische brouwerij Zedazeni voor Bavaria. Dit was de eerste stap voor de familiebrouwerij om voet aan de grond te krijgen in Georgië.

Groeistrategie

Royal Swinkels heeft naar eigen zeggen een groeistrategie waarbij export vanuit Nederland en België van verschillende biermerken uit het portfolio erg belangrijk is. Het verkregen minderheidsbelang in Argo onderstreept deze groeistrategie en versterkt het langetermijnbelang van de Nederlandse brouwerij in Georgië.

Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers, over de groeistrategie van het bedrijf: “Dit is wederom een goede stap in onze groeistrategie. Georgië is een markt met een groeipotentieel voor onze merken.”

Exportmogelijkheden

“Daarnaast heeft Georgië een interessante ligging op de grens van Europa en Azië, waardoor het goede exportmogelijkheden biedt. Middels dit minderheidsbelang bevestigen we onze succesvolle samenwerking met Argo en we zien er naar uit om deze uit te breiden,” vertelt Swinkels verder.

Groeiende biermarkt

Ook de CEO van Argo, Vasili Sulkhanishvili, is erg blij met de samenwerking: “Georgië kent een groeiende en dynamische biermarkt. De uitbreiding van de samenwerking met Royal Swinkels Family Brewers geeft ons de kans om hier een nog grotere rol in te spelen.”

Reageer op dit artikel