nieuws

Omzet Beyond Meat sterk omhoog

Economie & Bedrijven

De Amerikaanse producent van vleesvervangers Beyond Meat heeft in het afgelopen kwartaal de omzet sterk zien groeien en verhoogt zijn prognose voor het gehele jaar.

Omzet Beyond Meat sterk omhoog

Dat meldde Beyond Meat, dat eerder dit jaar naar de beurs in New York ging, in een handelsbericht na het slot op Wall Street.

Omzet Beyond Meat stijgt

De omzet bedroeg in het tweede kwartaal 67,3 miljoen dollar tegen 17,4 miljoen dollar een jaar eerder. De onderneming rekent nu voor heel dit jaar op inkomsten van meer dan 240 miljoen dollar. Eerder werd uitgegaan van een bedrag hoger dan 210 miljoen dollar. Ook krikte Beyond Meat zijn prognose voor het aangepaste bedrijfsresultaat in 2019 op.

Topman Ethan Brown van Beyond Meat gaf aan zeer tevreden te zijn met de resultaten die wijzen op aanhoudende groei van het bedrijf uit Californië.

Fabriek in Nederland

Eerder dit jaar maakte het bedrijf bekend dat het een fabriek in Europa zal openen. De fabriek komt in Zoeterwoude in Nederland te staan. Met deze fabriek moet aan de groeiende vraag naar de ‘rauwe’ plantaardige burgers in Europa worden voldaan.

In Nederland is de burger te koop bij retailer Albert Heijn. VMT schreef al eerder over deze introductie: Amerikaanse vegahamburger ligt binnenkort bij AH XL tussen het vlees

Bron: ANP

Reageer op dit artikel