nieuws

Brand bij Bolletje mogelijk door mankement oven

Economie & Bedrijven

Afgelopen weekend woedde er een “felle en hevige” brand in een productielijn van Bolletje in Almelo, meldt regionaal dagblad Tubantia. De productie ligt tot in ieder geval volgende week stil.

Brand bij Bolletje mogelijk door mankement oven

De vuurzee ontstond in de productielijn. De oorzaak is nog onduidelijk, aldus Bolletje. Maar mogelijk is er sprake geweest van een technisch mankement in de oven, reageert commercieel directeur Geert-Jan Zandbergen tegen Tubantia.

Oven Bolletje

Door de korte maar hevige brand raakten drie brandweermannen bevangen door de hitte en kregen medische hulp. Niemand van het personeel raakte gewond. Het vuur beschadigde de branders van de oven flink, stelt Zandbergen. Hij verwacht dat de productie van oerknäck volgende week te kunnen hervatten. Over de financiële schade is nog niets bekend.

Knäckerbröd

Bolletje heeft nog genoeg voorraad oerknäck al sluit de commercieel directeur niet uit ‘dat er mogelijk een klein dipje kan ontstaan in de bevoorrading.’ Zandbergen: “Met de andere soorten van ons knäckebröd is niets aan de hand. De brand treft alleen de oerknäck en onze spelt, maar de laatste is een kleiner product en daar zal zeker geen probleem mee zijn”, zegt hij tegen Tubantia.

Reageer op dit artikel