nieuws

Kraft Heinz neemt merken Karvan Cévitam, Brinta en Venz terug

Economie & Bedrijven

H. J. Heinz Supply Chain Europe B.V. neemt Colbrand B.V. over. Siroopmerken Karvan Cévitam en Roosvicee, de broodbeleggen van Venz en de Ruijter, en het ontbijtmerk Brinta komen daardoor weer onder de vleugels van Kraft Heinz.

Kraft Heinz neemt merken Karvan Cévitam, Brinta en Venz terug

Vakbond CNV geeft aan dat een dreigend faillissement van de fabriek in Utrecht zo is afgewend. Tegen het Reformatorisch Dagblad zegt vakbondsonderhandelaar Roel van Riezen: “De werkgelegenheid van de ruim negentig werknemers blijft behouden.”

ACM

Op 8 mei 2019 vroegen Colbrand en Kraft Heinz de Autoriteit Consument & Markt om toestemmingvoor de transactie. De fabriek was eerder in handen van Kraft Heinz, maar deze verkocht de locatie in 2016 aan de Duitse Livia-groep.

“De verwachte groei is helaas uitgebleven”, zegt Van Riezen. “Sterker nog, als het zo door was gegaan, was het op een faillissement uitgelopen. Daar wil Kraft Heinz het kennelijk niet op aan laten komen. De voedingsmiddelenfabrikant neemt de fabriek daarom nu weer over, inclusief alle werknemers.”

Reageer op dit artikel