nieuws

Coca-Cola Light krijgt een nieuwe naam en brengt twee nieuwe smaken uit

Economie & Bedrijven

Coca-Cola Light krijgt een nieuwe naam en brengt twee nieuwe smaken uit

Coca-Cola brengt twee nieuwe Light smaken op de markt: Ginger Lime en Exotic Mango. Alle Light producten krijgen direct een nieuw uiterlijk en de naam wordt omgedoopt naar Coca-Cola Light Taste. De nieuwe varianten zijn verkrijgbaar in 250ml blikjes.

Op basis van marktonderzoek kwam Coca-Cola tot de conclusie om Ginger Lime en Exotic Mango te introduceren in Nederland. Kirsten van Zandwijk, Public Affairs & Communications Director bij Coca-Cola Nederland, geeft aan dat als de twee smaken een succes zijn in Nederland er wellicht meer smaken komen. Zo heeft België al twee extra smaken: Blood Orange en Fiesty Cherry.

Smaakvariatie

Kirsten van Zandwijk: “We zien de behoefte voor meer smaakvariatie toenemen bij de consumenten. 65 procent van de Nederlanders geeft daarbij aan voorkeur voor lichte, minder zoete, subtiele frisdranksmaken te willen. Coca-Cola speelt in op die behoefte met de twee nieuwe Coca-Cola Light Taste smaken.”

Zout in Ginger Lime en Exotic Mango

De nieuwe varianten bevatten 0,01-0,02 gram zout per 100 ml. Dit komt volgens van Zandwijk door het toevoegen van de extra natuurlijke fruitaroma’s.

 

Reageer op dit artikel