nieuws

Bolletje legt productie stil na grote brand

Economie & Bedrijven

Bolletje legt productie stil na grote brand

Woensdagmiddag brak er een grote brand uit bij Bolletje in Heerde. Het dak vatte vlam. Dit komt waarschijnlijk door werkzaamheden van dakbedekkers, meldt de regionale krant De Stentor.

De brandweer was snel ter plaatse en bluste het vuur binnen het een uur. Ambulancemedewerkers onderzochten één persoon omdat hij rook inademende, aldus De Stentor.

Productie Bolletje

Bolletje ontruimde de fabriek. Vlammen waren niet zichtbaar wel ontwikkelde zich rook in de fabriekshal. Volgens de brandweer zat de brand tussen de dakdelen en is ontstaan door werkzaamheden.

Nadat de brandweer het sein brand meester gaf, controleerde ze de verdere dakconstructie en ventileerde de fabriekshal. Tijdens de brand legde Bolletje de productie stil. Op dat moment waren zeventig mensen aan het werk in Heerde.

Voorraden

Commercieel manager Geert-Jan van Zandbergen van Bolletje geeft aan dat het nog niet duidelijk is wanneer de werkzaamheden in Heerde worden hervat. “We zijn nu aan het kijken hoe we de schade aan het dak kunnen herstellen”, zegt hij tegen de Stentor.

Op de locatie van Bolletje in Almelo blijft de productie gewoon doordraaien, bevestigt hij. De brand zal niet leiden tot lege schappen in de supermarkt. “Dat is niet de verwachting. We hebben voldoende voorraden.”

Reageer op dit artikel