nieuws

Staatssecretaris Blokhuis over preventieakkoord op Food Future Event

Economie & Bedrijven

Staatssecretaris Blokhuis over preventieakkoord op Food Future Event

De voedseltransitie is ingezet, maar de industrie staat nog maar aan het begin van deze monsterklus. Producenten, retailers en hun toeleveranciers worden door een groeiende maatschappelijke stroming aan het werk gezet om voedsel anders en ‘beter’ te produceren. Tijdens het Food Future Event met als thema Food in Transitie zullen verschillende partijen in de keten discussiëren en oplossingen aandragen voor de benodigde transities.

De voedseltransitie is veelomvattend: de eiwittransitie voor meer plantaardig voedsel; de energietransitie voor fossielvrije productie en een forse reductie van CO2-uitstoot; een transitie in R&D voor producten met minder suiker, zout en vet, maar meer eiwitten en vezels; een duurzaamheidstransitie voor verantwoorde en eerlijke productie en sourcing, en minder voedselverspilling. Tijdens Food Future Event op dinsdag 9 april 2019 in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein en praat mee over deze belangrijke ontwikkelingen.

Preventie-akkoord

Tijdens de plenaire sessie zal staatssecretaris van VWS Paul Blokhuis inzicht geven in de voortgang van het preventie-akkoord. Marian Geluk, directeur van FNLI zal daar op aansluiten.

In de middag zullen onderwerpen zoals productintegriteit, alternatieve eiwitten, communicatie over gezonde productontwikkeling en circulaire productie aan bod komen. Sprekers van onder andere Jumbo, AH, Protifarm, Colruyt, Vion, Lamb Weston / Meijr en Verstegen Spices and Sauces komen aan bod.

Bekijk het programma en schrijf u in.

Foto's

Reageer op dit artikel