nieuws

Productie foodindustrie 1 procent hoger in oktober dan jaar geleden

Economie & Bedrijven

Productie foodindustrie 1 procent hoger in oktober dan jaar geleden

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in oktober 3,4 procent hoger dan in oktober 2017, zo maakt het CBS bekend. De productie in food ligt lager dan het gemiddelde, maar wel 1% hoger dan de productie vorig jaar.

De transportmiddelenindustrie produceerde in oktober bijna 10 procent meer dan in oktober 2017. Ook de productie van de metaalproducten- en machine-industrie groeide sterker dan gemiddeld in de totale industrie.

 

De foodindustrie doet het met 1 procent groei beter dan de chemische en farmaceutische industrie (zie grafiek linksboven).

 

Producentenvertrouwen stijgt

Volgens het CBS stijgt het producentenvertrouwen in november 2018. Producenten waren vooral positiever over de verwachte bedrijvigheid en de voorraden gereed product. Het vertrouwen ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.

Reageer op dit artikel