nieuws

Mogelijk kleinere chips In Lay’s zakken door slechte oogst

Economie & Bedrijven

De chips van Lay’s zijn mogelijk kleiner dan normaal dit jaar. Met name de combinatie van de langdurige droogte en een dubbele hittegolf waren fataal voor de aardappeloogst.

Het gevolg hiervan is dat de vaste groep telers van Lay’s het huidige aardappelseizoen minder en gemiddeld kleinere aardappels oogsten.

Aardappels inkopen

De mindere oogst betekent dat Lay’s een deel van haar aardappels op de vrije markt moet inkopen, waar de prijs door de slechte oogst, flink is gestegen. Ondanks de prijsstijging blijft de prijs van de zakken hetzelfde.

Chipsassortiment

Ook zullen de chips de komende maanden gemiddeld kleiner zijn dan normaal. Lay’s zoekt naar oplossingen voor de problemen die ze het aankomende jaar zal ondervinden door de slechte oogst. Verder zal de chipsfabrikant er alles aan doen om het grote assortiment aardappelchips aan te blijven bieden.

 

 

 

Reageer op dit artikel