nieuws

Unilever: Calvé pindakaasproductie blijft in Rotterdam

Economie & Bedrijven

Unilever: Calvé pindakaasproductie blijft in Rotterdam

De vakbonden bereikten onlangs een akkoord over een driejarige cao voor de medewerkers van de margarinetak van Unilever. In de zomer komt de margarinefabriek aan de Nassaukade in Rotterdam definitief in handen van investeerder KKR.

Naast een driejarig sociaal plan bereikte vakbond CNV ook een akkoord over een net zo lang sociaal akkoord. Het resultaat noemt CNV-bestuurder Jeroen Warnaar “verdedigbaar naar onze leden.” Verder blijft ook de pensioensregeling intact.

Lonen Unilevermedewerkers

De lonen van de Unilevermedewerkers stijgen de komende drie jaar telkens per 1 juli met 2,25% (2018), 2,4% (2019) en 2,4% (2020). Dit jaar krijgen de werknemers er ook nog eens 0,4% bij uit de lopende cao.

Blue Band

Alle medewerkers inclusief kantoorpersoneel en R&D verhuizen mee naar de nieuwe eigenaar. De margarinemerken komen geheel in handen van KKR.

Blue Band profileert zich steeds meer als merk dat margarine overstijgt. Onlangs kwamen er chocoladepasta’s en groentespreads van Blue Band op de markt.

“KKR wordt eigenaar van de totale margarinebusiness. Ook van de merken. Daarin is de situatie anders dan de situatie met Zwanenberg. Toen kocht Zwanenberg Food Group (ZFG) de fabriek, maar bleef het merk Unox eigendom van Unilever. ZFG gaat dus producten voor Unilever produceren. Dat is in dit geval niet zo”, verduidelijkt woordvoerder Fleur van Bruggen de situatie.

Unilever Benelux

Het kantoor van Unilever Benelux waar de marketing en salesorganisatie voor Nederland en België zit, blijft op dezelfde locatie aan de Nassaukade in Rotterdam, benadrukt de zegsvrouw.

Ook de productie van Calvé pindakaas blijft gewoon plaatsvinden in de margarinefabriek in Rotterdam, aldus Van Bruggen.

Verkoop KKR

Het nu bereikte resultaat wordt in de laatste week van mei voorgelegd aan de leden. Als die akkoord gaan kan de ondernemingsraad stappen zetten in het uitbrengen van haar advies inzake de verkoop van het bedrijfsonderdeel.

CNV Vakmensen is tevreden met bereikte onderhandelingsresultaat over de cao van het personeel van Unilevers margarinetak. Al had de bond liever een sociaal plan van vijf jaar gezien in plaats van drie jaar.

De vakbond legt het onderhandelingsresultaat in de laatste week van mei voor aan haar leden. Gaan die akkoord, dan zet de ondernemingsraad stappen in het uitbrengen van een advies over de verkoop van Unilevers margarinetak aan investeringsmaatschappij KKR.

Reageer op dit artikel