nieuws

Zalmrokerij Van Wijnen in zee met investeerder voor verdere groei

Economie & Bedrijven

Zalmrokerij Van Wijnen in zee met investeerder voor verdere groei

Investeringsmaatschappij Nimbus gaat zalmrokerij H. van Wijnen financieel helpen om te kunnen uitbreiden naar nieuwe markten. Hiermee wil het familiebedrijf, bekend van de gerookte zalm, zijn positie in de branche verstevigen.

Eigenaar Paul de Snoo van H. van Wijnen B.V.: “In Nimbus hebben wij een partner gevonden die voor een ruimere financiering zorgt, waardoor wij ons investeringsplan versneld kunnen doorvoeren voor productiefaciliteiten, automatisering en uitbreiding.

Gezond imago

Snoo gaat verder: “In de vorm van een uitbreiding van het managementteam draagt Nimbus bovendien zorg voor een ondersteuning van de directie. Wij hopen hiermee te kapitaliseren op het gezonde imago van vis en zien dan ook de realisering van onze businessplannen de komende jaren met vertrouwen tegemoet.” Samen met Nimbus hoopt Van Wijnen een groeiplant te realiseren. Hoe groot het belang is dat de investeerder verwerft in het familiebedrijf of hoeveel geld ze investeert, maken beide partijen niet bekend.

Artikel VMT

Lees ook het verhaal in VMT over Van Wijnen uit 2016 toen het bedrijf net te maken kreeg met een aantal recalls van gerookte zalm en toen de toekomst er nog minder rooskleurig uitzag.

Reageer op dit artikel