nieuws

Plus vervangt alle blikjes frisdrank door een kleiner formaat

Economie & Bedrijven

Plus vervangt alle blikjes frisdrank door een kleiner formaat

Plus vervangt komende maandag alle 330 ml frisdrank blikjes voor blikjes van 250 ml. Hiermee wil de supermarktketen consumenten helpen minder suiker te consumeren.

Plus stelt in een persbericht dat kleinere blikjes frisdrank leiden tot minder suiker-inname.

Bewuste keuzes maken

De vervanging van de blikjes frisdrank geldt voor huis- en A-merken. Ook Coca Cola geeft aan met een brede range aan verpakkingen de consument te willen helpen met het maken van een bewustere keuze.

Therese Noorlander, Public Affairs en Communicatie directeur bij Coca-cola Nederland: ‘Coca-Cola heeft, net als Plus, als doelstelling om bewust om te gaan met calorieën en waar mogelijk de inname van suiker terug te brengen. In 2020 willen we 15% minder calorieën in de markt zetten (per 100 ml en ten opzichte van 2012). We zien nut van en toekomst in kleinere verpakkingen zoals de 250 ml blikjes.’

Extra maatregelen

Naast de verkleining van verpakkingen gaat Plus ook het schap van alle niet-alcoholische dranken herindelen. Zo komt er bijvoorbeeld meer ruimte op het schap voor water en water met een smaakje. Deze producten komen bij elkaar te staan. Voor de frisdranken geldt dat Plus in de presentatie start met zonder suiker en minder suikervarianten.

‘Weet wat je drinkt’

Verder wordt de ‘Weet wat je drinkt’-caloriemeter, die al wordt toegepast op frisdranken, uitgebreid naar vruchtensappen, siropen en kinderverpakkingen. Op de meter kunnen consumenten zien hoeveel calorieën de drankjes per glas bevatten.

Reageer op dit artikel