nieuws

Rabobank lanceert miljoenenfonds voor startups in food

Economie & Bedrijven

Rabobank lanceert miljoenenfonds voor startups in food

Rabobank lanceert het Rabo Frontier Ventures (RFV) Fonds: een strategisch investeringsfonds van €60 miljoen voor startups binnen de financieel-technische (FinTech)- en agrifoodsector. Ook op het Food Future Event op 5 april in Den Bosch is er weer volop aandacht voor foodstartups.

Het RFV-fonds moet een extra stimulans geven aan innovaties op het gebied van FinTech en agrifood. Deze bedrijven moeten nieuwe mogelijkheden genereren voor klanten op lange termijn en aansluiten op de strategische richting van de bank en de maatschappij. De focus ligt hierbij op vier thema’s, genaamd Financial cruise control, Platform banking, Emerging technologies en Data4Food.

Blockchain

Het fonds heeft al in diverse startups geïnvesteerd, zo meldt de Rabobank. Eén daarvan is startup we.trade: een Europees platform dat e-commerce handel voor midden- en kleinbedrijven stimuleert op basis van blockchaintechnologie. Peaks, ook één van de bedrijven waarin de bank investeert, is een beleggingsapp met wisselgeld.

Moonshots

Deze startups komen uit het acceleratorprogramma ‘Moonshots’ van Rabobank. “Met ons eigen interne acceleratorprogramma hebben wij al meerdere succesvolle vernieuwingen gelanceerd die een bijdrage hebben geleverd aan onze klanten en lange termijn visie”, vertelt Harrie Vollaard van RFV. “RFV biedt voor Rabobank een extra middel om samen te werken met innovatieve bedrijven om de twee sectoren te transformeren en te bouwen aan een duurzaam en toekomstbestendig bankmodel”, aldus Vollaard.

Food Future Event

Op het Food Future Event dat plaatsvindt op 5 april in Den Bosch is niet alleen aandacht voor foodstartups, maar ook voor blockchain. U kunt zich hierr alvast inschrijven voor het evenement.

Reageer op dit artikel