artikel

VMT Jaaroverzicht 2012 – December

Economie & Bedrijven

VMT Jaaroverzicht 2012 – December

De voedingsmiddelenindustrie heeft ook in 2012 niet stil gestaan. Van ontslagen en promoties tot ernstige kwesties en leuke nieuwtjes. Wat waren al die nieuwswaardigheden ook alweer? VMT maakte voor u een selectie en vatte deze samen in het Jaaroverzicht van 2012. Vandaag: december.

Doorstart Sapfabriek

Alle partijen die zich voorheen aan de Sapfabriek hadden verbonden, willen dat de praktijkschool in Ede terugkomt. De Sapfabriek hoort in de regio thuis. Dit zegt Henk Maas, die de Sapfabriek in 2006 oprichtte, in december tegen VMT. Hij wil zijn ‘kind’ met alle geweld reanimeren. In oktober maakte de ondernemer in de Gelderlander bekend een doorstart te maken met het Edense leerbedrijf. Maas heeft persoonlijk €150.000 uitgetrokken voor een voorlopige doorstart. Hiermee huurt hij het gebouw van de Sapfabriek met inboedel tot 1 augustus 2013. Rond die tijd hoopt hij genoeg geld te hebben voor een definitieve doorstart.

Recall Wagner pizza’s

Nestlé haalt deze maand alle varianten van het Wagner pizza-assortiment en Big Pizza in Nederland uit de handel en roept beide varianten terug. Nestlé neemt de maatregel nadat twee Duitse consumenten een metalen schilfertje gevonden hebben in een pizza. De terugroepactie heeft betrekking op producten met een houdbaarheidsdatum tussen maart 2013 en november 2013. “Alle andere Wagner-producten zijn niet getroffen en absoluut veilig voor consumptie”, aldus Nestlé. De recall betreft de Sensazione in 5 varianten en de Big Pizza in 8 varianten.

Ontslagen bij HAK

Groente- en fruitfabrikant HAK maakt aan het einde van 2012 bekend dat het in 2013 stopt met de productie van alle private label artikelen. Hierdoor verliezen 35 mensen hun baan. Het bedrijf gaat zich vanaf 2013 volledig richten op de productie en ontwikkeling van de kernproducten die zij onder eigen merk maakt. Met haar kwaliteitsgroenten en –fruit wil HAK ook in de omliggende markten België en Duitsland verder doordringen. HAK denkt met het verleggen van de strategische koers haar merkpositie verder te kunnen vergroten door effectiever en efficiënter te werken.

En verder deze maand:

  • Albert Heijn zet leveranciers na excuses alsnog voor het blok.
  • NVWA waarschuwt voor valse e-mails.
  • FrieslandCampina’s lactoferrine toegestaan in EU.
Reageer op dit artikel