artikel

VMT Jaaroverzicht 2012 – Oktober

Economie & Bedrijven

VMT Jaaroverzicht 2012 – Oktober

De voedingsmiddelenindustrie heeft ook in 2012 niet stil gestaan. Van ontslagen en promoties tot ernstige kwesties en leuke nieuwtjes. Wat waren al die nieuwswaardigheden ook alweer? VMT maakte voor u een selectie en vatte deze samen in het Jaaroverzicht van 2012. Vandaag: oktober

Salmonella in Foppen zalm

Oktober is de maand van de Foppen zalm. De met salmonella besmette zalm zorgt voor veel opschudding in Nederland. Een transportband in een productiefaciliteit in Griekenland lijkt te hebben gezorgd voor de besmetting. Uiteindelijk lieten 3 mensen het leven na besmet te zijn geraakt. Alle slachtoffers hebben zich bij Foppen kunnen melden voor een schadevergoeding.

Kraft Foods

Kraft Foods Inc., de fabrikant van merken als Côte d’Or, Milka en Liga, verandert haar naam in Mondelez International, Inc. Reden voor de naamsverandering is de opsplitsing van Kraft Foods in een Noord-Amerikaans supermarktleverancier en een wereldwijd opererend snackmerk.

Iglo Liegebeest 2012

Iglo is door Wakker Dier verkozen tot Liegebeest van het jaar 2012. De Liegebeest is de ‘prijs’ voor het meest misleidende product, uiting of reclame als het gaat om dierenwelzijn. Wakker Dier kiest Iglo vanwege de mooie woorden over duurzaamheid op een verpakking waar plofkip in zit. Het gaat hierbij om het product ‘10 Chicken Sticks.’ Iglo weerlegt de beweringen van Wakker Dier in een open brief. Volgens Iglo baseert de dierenorganisatie zijn argumenten op verkeerde informatie.

En verder deze maand:

  • Uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum blijkt dat tweederde van de jongeren last heeft van bijwerkingen na het nuttigen van energiedrank.
  • De zalmverkoop in Nederland loopt terug als gevolg van de met salmonella besmette Foppen zalm.
  • Consternatie over mogelijk besmette mosselen.

Lees ook op VMT online:

VMT Jaaroverzicht 2012 – September

Reageer op dit artikel