artikel

VMT Jaaroverzicht 2012 – Februari

Economie & Bedrijven

VMT Jaaroverzicht 2012 – Februari

De voedingsmiddelenindustrie heeft ook in 2012 niet stil gestaan. Van ontslagen en promoties tot ernstige kwesties en leuke nieuwtjes. Wat waren al die nieuwswaardigheden ook alweer? VMT maakte voor u een selectie en vatte deze samen in het Jaaroverzicht van 2012. Vandaag: februari.

Campina

Campina verklaart in februari dat voedingsmiddelenbedrijven en consumenten gebaat zijn bij één goede norm die écht helpt met het aantoonbaar op orde krijgen en verbeteren van de voedselveiligheid en kwaliteit. “Hiervoor leent FSC22000 zich het best, zeker als deze bedrijfsspecifiek wordt uitgewerkt”, aldus de zuivelproducent.

Overname C1000

De overname van C1000 is deze maand definitief goedgekeurd. De Nederlandse Mededingingsautoriteit geeft Jumbo in februari toestemming om de C1000-keten over te nemen. Tegelijkertijd kondigt C1000-directievoorzitter Tom Heidman aan te vertrekken.

Arla Foods

Arla Foods ontvangt de certificering voor de MVO Prestatieladder. Arla Foods is als eerste zuivelonderneming in Nederland gecertificeerd op niveau 3 van de MVO Prestatieladder. Arla Foods bewijst hiermee dat het beschikt over een managementsysteem voor maatschappelijk verantwoord ondernemen dat rekening houdt met de verwachtingen van zijn klanten, leveranciers en maatschappelijke organisaties.

En verder deze maand:

  • Het Europarlement stemt tegen claims als ‘15 procent minder vet’.
  • De FNLI zegt “bijzonder teleurgesteld” te zijn in het Europees Parlement dat tegen claims als ’15 procent minder vet’ stemt.
  • Mars verlaagt het aantal calorieën in de candybars.
  • Nieuwe look voor bieren Grolsch.

Lees ook op VMT online:

VMT Jaaroverzicht 2012 – Januari

Reageer op dit artikel