nieuws

Coca-Cola introduceert duurzame KeelClip verpakking

Duurzaamheid & MVO

Coca-Cola introduceert begin 2020 de KeelClip, een minimalistische kartonnen verpakking voor multipacks blik.

Coca-Cola introduceert duurzame KeelClip verpakking

De nieuwe verpakking vervangt de bestaande omverpakking van plastic krimpfolie. Door het introduceren van de nieuwe verpakking bespaart Coca-Cola in Nederland 350.000 kilo nieuw plastic per jaar.

Investering

Het bedrijf investeert veertien miljoen in de fabriek in Dongen. Daar komt een nieuwe bliklijn en een nieuwe verpakkingsmachine. Deze maken het mogelijk voor Coca-Cola om vanaf volgend jaar deze nieuwe omverpakking te gebruiken.

Duurzame verpakkingen

Jaap Wassink, vice-president en country director Coca-Cola Europa: “We werken eraan om onze verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken. Dit is niet nieuw, we zijn hier al jaren mee bezig. De stap om nu ook minimalistische kartonnen verpakkingen voor multipacks te gebruiken, is een hele belangrijke in het verder terugdringen van het gebruik van verpakkingsmateriaal.”

KeelClip

De KeelClip verpakking is volledig recyclebaar en draagt het FSC keurmerk. De nieuwe verpakking bespaart materiaal, vermindert kartongebruik en maakt de blikjes zichtbaar in de verpakking. De verpakking is ontwikkeld in samenwerking met Graphic Packaging International, die de technologie ontwikkelden.

Reageer op dit artikel