nieuws

Lipton: ‘Vanaf 2020 alleen nog flessen van gerecycled plastic’

Duurzaamheid & MVO

Unilever kondigt aan dat zijn merk Lipton komend jaar enkel nog flessen van 100% gerecycled plastic zal gebruiken.

Lipton: ‘Vanaf 2020 alleen nog flessen van gerecycled plastic’

Het verduurzamen van verpakkingen sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie van Lipton, waarbij het merk de ambitie heeft om uiteindelijk volledig circulair te worden, zo bleek tijdens de jaarbijeenkomst voor de levensmiddelenindustrie op donderdag 10 oktober in Amersfoort.

De nieuwe flessen worden gemaakt van het materiaal rPET dat staat voor ‘recycled polyethylene terephthalate.’. Doordat het produceren van nieuw plastic niet meer nodig is, draagt Lipton bij aan het reduceren van de totale plasticconsumptie. In totaal gaat het per jaar om zestig miljoen flessen in Nederland die gemaakt worden van rPET.

Volledig recyclebaar

Lipton zegt het eerste frisdrankmerk in Nederland te zijn dat circulaire verpakkingen op grote schaal realiseert.

Joost Houben, Marketing Director Refreshment Benelux: “Wij zijn trots dat we nu al kunnen aankondigen dat alle plastic flessen vanaf 2020 voor honderd procent gemaakt zijn van gerecycled plastic en volledig recyclebaar zijn.”

Hij vervolgt: “We hopen hiermee andere merken en bedrijven te inspireren om op korte termijn grote stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. We kunnen de hele keten alleen verduurzamen als we het samen doen.”

Bewustwording

Naast het verduurzamen van de verpakking onderneemt Lipton andere initiatieven om de uitdagingen rondom plastic aan te pakken

Door de consument via de verpakking aan te sporen om de flessen te recyclen, hoopt Lipton bewustwording te creëren. Ook organiseert het merk op actieve wijze verschillende opruimacties (clean-ups). Daarnaast is Lipton sinds dit jaar gestopt met het gebruik van plastic rietjes en deksels in alle cocktails en plastic stampertjes in de horeca.

Reageer op dit artikel