nieuws

Producten van Albert Heijn op wereldkaart te vinden

Duurzaamheid & MVO

Als je wilt weten waar een huismerkproduct van Albert Heijn vandaan komt, dan kun je voortaan op een interactieve wereldkaart klikken. Op de kaart zie je waar de producten vandaan komen, per land, productgroep en leverancier.

Producten van Albert Heijn op wereldkaart te vinden

Vooralsnog gaat het om 1200 locaties die de supermarkt in kaart heeft gebracht. Het bedrijf geeft aan de informatie geleidelijk uit te breiden met herkomstgegevens van verse producten zoals groente, fruit, zuivel, vlees en vis. In totaal bestaat het assortiment van de supermarkt  uit circa 11.000 huismerkproducten en meer dan 46.000 producten in totaal.

Transparantie

Begin dit jaar publiceerde de supermarkt de zogenoemde due diligence-aanpak op ah.nl. Hierin staat hoe de supermarkt potentiële en daadwerkelijke nadelige gevolgen voor mens en milieu identificeert en aanpakt. De wereldkaart is hier onderdeel van en erop gericht de (inter)nationale ketens van huismerkproducten transparant te maken. Van alle huismerkproducten weet Albert Heijn de herkomst en samenstelling. Eerder introduceerde Albert Heijn zogeheten blockchains (waarin de volledige productieketen in kaart is gebracht) voor sinaasappelsap en eieren.

Reageer op dit artikel